Ansök om jugendtjänstgöring MTV -12 redan idag! 2012-07-19


Pråjsarna har gjort en "patch over" på Påsarna 2011-08-19

Påsarna har upphört att existera. På tisdagen fick Pråjser Kapten nog av den lilla klubbens aktiviteter på Kalkatraz. Påsarna ställdes inför ett ultimatum, bränn era märken och gå med i Pråjsiska Gardet MC eller lämna ön för gott. De närvarande i klubbhuset fick 5 minuter på sig att fatta ett beslut. Efter en hetsig diskussion beslutade Påsarnas president att acceptera en patch over vilket inte var populärt hos övriga medlemmar. Posepåsen tog till flykten och sökte istället härbärge och skydd hos Visbypiraterna.
Dagen då övertagandet proklamerades officiellt fanns bara Fyllepråjsen (formerly known as Fyllepåsen) och hans syster Fylla på plats. Fyllepråjsen blev fullpatchad och en Pråjsisk Gardist. Fylla fann snabbt sin plats som hangaround och lyckades fånga Korpral Jax intresse och är numera hans Old Lady (många är skeptiska till att det varar särskilt länge då deras förhållande är det stormigaste som setts på ön).
Kapitelhus-Påsarna vägrar dock att acceptera Påsarnas patch over. De kommer att fortsätta att bedriva sin verksamhet precis som förr då de anser att Pråjsiska Gardet MC inte har något inflytande över det område de verkar i. Om Pråjsarna ökar sin närvaro kommer de att gå ut i gerillakrig som Grillpåsarna. I slutet av veckan gjorde de en hit and run mot den Pråjsiska skölden på Bistra Haren för att visa att de menar allvar.
En ny tid är kommen. Genom det Pråjsiska Gardet MC kommer vi in på marknader som Påsarna bara kunde drömma om. Det finns ingen anledning att gråta över det som varit. Pråjser Kapten, Ägaren, Korpralen och övriga befäl behandlar alla medlemmar i det Pråjsiska Gardet som sin egen familj. Det finns alltid någon att vända sig till om man hamnar i trubbel. Dessutom är deras klubbhusfester de bästa på hela ön! Vilket annat garde har resurserna nog för att kämpa mot Visbypiraterna för en äkta medeltida medeltidsvecka? Für Pråjsen!

Återblick på Wisby Awards 2010 2011-07-20

I slutet av oktober hölls andra upplagan av Wisby Awards i Göteborg där priser delades ut till prestationer som utfördes under medeltidsveckan. Visbypiraterna tog hem storslam. Vi har fått ta del av videoklipp från eventet, ljudet är sisådär och gör framförallt inte uppträdandena rättvisa men nedan får ni en återblick från galan.

 
 
 
 
 
 
 
Ett år senare 2011-07-13

Om en månad är det medeltidsveckan igen och det är dags att dra igång peppen! Vad har hänt sedan sist?

Jo, i slutet av oktober ägde andra upplagan av Wisby Awards rum och i efterdyningarna uppstod förvirring, hot och utpressningsförsök. Visbypiraternas Olly Roger försvann under fyllefesten och omedelbart anklagades Pråjsarna. En militant gren anknuten till Visbypiraterna gjorde hembesök hos pråjsaren Smuts och överlämnade brevet ovan (kommentarerna under fotot på facebook är värda att läsa igen). Av okänd anledning försökte de även ge sig på Fyllepåsen. Hans granne ett par dörrar bort fick tydligen ett hotbrev i sin brevlåda. I Uppsala utfördes en aktion utanför vad de påstår var pråjsaren Jareks dörr med budskapet: "Mecklenburgs rakknivar når överallt. Gycklar du med oss så åker du på spö. Vi vet var ni bor, allihop". Jarek bekräftar att det kan vara utanför en av hans residenser: "Jaha, det var vid en av mina bachelor pads i Uppsala de hälsade på! Kände inte igen stället först."

 

Hoten ledde så klart ingen vart. Men Visbypiraterna gav inte upp. De provade med mer hot och mer utpressning. Måltavlor var återigen oskyldiga personer utan någon som helst vetskap om vad hänt med deras fana. Under buller och bång presenterades Wisbyleaks. Visbypiraterna påstod att de satt inne på en film där Årets låt -10 framfördes på ett mindre smickrande och framgångsrikt vis. Visbypiraterna spär på ordentligt om vad som hände efter framträdandet: "Som belöning för insatsen gavs Smuts immunitet från årets Preussiska bad av sin kapten. Fyllepåsen belönades med officiell hangaround-status till Preussiska gardet åt både sig själv och den andra kvarvarande medlemmen i Påsarna. Ett viktigt steg i bådas karriärer i det strikt hierarkiska gardet." Och sedan givetvis hot:: "Om Fyllepåsen och Smuts ser till att den flagga som fegt stulits från våra värnlösa (på grund av deras redlösa tillstånd) systrar och bröder återbördas innan 1 februari 617 åf kommer vi inte offentliggöra den här filmen:" Fick de information om flaggan? Här är filmen:

 

Sanningen är att jag Fyllepåsen inte vet exakt vad som hänt med Olly Roger. Det går ju givetvis rykten. Den version som tyvärr mest sannolik är denna. Ingen grupp har tagit flaggan. Det var tre-fyra personer som agerade utan order från någon överordnad. Man kan kalla det en fyllegrej som gick överstyr och några sitter nu hemma med mycket stor ångest och försöker sy upp en lika fin flagga som de råkade elda upp.

Men nog om tråkigheter. Det ser ut som många kommer att sluta upp på ön i år igen. Inom någon dag, kanske ikväll, kommer det att läggas upp rörliga bilder från Wisby Awards -10. Nedan ser ni Visbypiraters video 60/40 som hade premiär på samma gala. På återseende.

 
Inför medeltidsveckan 2010. Filmen är här! 2010-07-24
 
 
Alla ni som bor bokstavligen på krypavstånd från Kapitelhus klappar nu! 2010-07-15

Japp, de som i det dolda ibland nämns som Påsarnas högsta råd bor återigen centralt mitt inne i smeten. Vi kan säga att vi är minst sagt nöjda!

Vad ryktas det annars om i år? För det första vill jag redogöra varför Visbypiraterna fått så mycket plats här under den senaste veckan (som en viss näsvis pirat skrålade om i ett forum på facebook). Det är förstås för att ni vann Wisby Awards. Även om det var så att juryn mutades med rom och sedan utsåg er till vinnare så respekterar vi Påsar beslutet och ger er lite cred. Men sätt er nu inte på för höga hästar! En ny sång har skrivits över gardesgränserna med en text som återigen benar upp den egentliga sanningen om Visbypiraternas seder, bruk och kultur. Vad hörs från Pråjslägret? Inte mycket hittills faktiskt. Det ryktas om att de som gick tillbaka till ursprunget, de som förra året bodde hela veckan i en grotta fattade sådant tycke för det att de kommer att köra samma race igen. Tisdagen kommer bli fullspäckad. Alla Påsar uppmanas att gå med i tornvandringen som startar vid Kruttornet klockan 13. I skrivande stund ser jag att hela 59 personer redan signat upp sig för en promenad runt hela ringmuren. Vi kör sedan som sagt picknicken nere vid strandpromenaden vid 17-tiden. En fjärdedel av årets reklamfilm inför Visby är redigerad och redan nu vill jag påstå att den kommer bli jäkligt bra! Sidan kommer att uppdateras vidare fram tills det är dags för veckan vi längtar efter året om.

Muröppnarna? 2010-07-09
Vilka är Muröppnarna? De säger sig vara konsulter som ska hjälpa folk att hoppa av de gäng de är medlemmar i. De erbjuder kurser i bland annat ledarskap för högre befäl. Vi i Påsarna tar avstånd från deras ståndpunkter även om vi förstår att deras erbjudanden kan vara lämpliga för medlemmar i andra garden. Vi undrar också över om Muröppnarna är den genuint goda organisation som de uppger sig att vara. Spontant känns det som att de inte har riktigt rent mjöl i påsen. Klicka på bilden och kolla upp dem på facebook om viljan finns.

Bästa filmen från Visby 2010-07-09

Som jag har skrivit nedan så är det dags att peppa upp! Medeltidsveckan 2010 är om blott fyra veckor! Den här filmen fångar mycket av vad det handlar om:

 
Gränsöverskridande samarbete 2010-07-09

Idag påbörjades ett nytt kapitel i Visbygängens historia. Fyra inte helt okända garden har gemensamt börjat arbeta med ett projekt för att pumpa igång peppen inför medeltidsveckan. Resultatet kommer att redovisas inom två veckor bland annat här på påsesidan men även på facebook och mycket sannolikt på Visbypiraternas hemsida. Här är en bild från första arbetsdagen.

Överlag verkar kreativiteten flöda, här är ett klipp från Förgreningen Föreningen i studion som ofta hörs på Visbypiraternas skivor.

MTV 2010 2010-07-04

Sommaren är här på allvar och vips så är det bara en enda månad kvar till medeltidsveckan! När jag kikar runt lite på nätet och facebook så ser det ut som det kommer bli en mycket bra uppslutning till årets upplaga av medeltidsveckan. Påsarna kommer dock att åka dit i mindre skara än tidigare år, runt 7-8 stycken har meddelat att de kommer. Men jag hyser inga tvivel om att det kommer bli kanonkul i år igen.

Påsarna kör picknick på tisdagen efter 17-snåret nere vid strandpromenaden. Vi kommer att sitta cirka 50-100 meter till vänster om man går ut från marknadsområdet. Vi ses!

Wisby Awards 2009 - done! 2009-11-23

Hur ofta är man på en fest där samtliga personer i lokalen är så involverade och bjuder så mycket på sig själva? Tillsammans skapade vi en atmosfär sällan skådad och jag tror nästan att det bara är vi som åker på medeltidsveckan som kan fixa till en sån här grej. Jag kan inte tänka mig något annat sammanhang, någon annan slags "subkultur" som skulle kunna skapa en sådan här sak med 110% uppbackning, men sådan energi och glädje!

Lördagen den 21:e november hände det! Då smällde vi av urpremiären av Wisby Awards och utan att skämmas kan vi säga att det var en succé! Det är inte svårt att bli sentimental när man ser tillbaka på helgen. Det skrattades, festades, kramades och pussades kvällen och natten igenom.

Jag måste säga att jag är häpen, vi som arrangerade trodde på att det här skulle bli bra. Men när showen var igång stod jag och gapade över hur fantastiskt bra vår käre konferencier presterade. Han är ju för bövelen ett fullblodsproffs! Bättre värd än Pastor Hannes kan man inte önska sig!

Efter att succén var given levererade prisutdelare, prismottagare, dansöser och musiker en storartat show. Fy fan va vi är stolt över er alla, ni bara dök upp här ett par timmar innan och rockade så jäkla hårt! Varje prisutdelare körde sig egen grej, inget kändes upprepat, allt bara flöt på kvällen igenom. Visst råkade flottiga fingrar fippla till det med musiken från datorn någon gång och ljudet bröts vid något framträdande - men vad gjorde det. Publiken inte att förglömma, ni spred sannerligen positiv energi till alla som vart vänliga nog att acceptera inbjudan att vara en del av galan. Till alla er här i Göteborg som vart med och planerat och fixat inför galan: Ni är så jäkla fantastiska så jag finner inte ord! Tusen tack till er som som hjälpte till med allt fixande innan, ni som stod i baren och till er som var med och städade efter. Och Satans Kadaver, jag önskar er all lycka, det märks verkligen att ni slitit. De nya låtarna är så jäkla bra och ni utvecklas sjukt snabbt, så oerhört tight. (Även om jag förstod att det var knepigt med ljudet på scen). Foton och grejer kommer upp senare!

Dagen för dagen! 2009-11-19

Vi ser ut att bli en fin skara på lördag! Mingel, gala, punkspelning, barhäng och dans är de aktiviteter vi bjuder på. Det kommer bli en strålande fest! Vi har uppdaterat med lite ny info på Wisby Awardsidan som ni finner om ni klickar på länken nedan. Nu kör vi!

Tre veckor kvar till Visby Awards - klicka på bilden nedan för mer info! 2009-10-31
Filmklipp & Visby Awards 2009-09-09

Nu finns återigen en del filmklipp på hemsidan, klicka på bilden snett ner till höger för att finna dem. "Klipp från Pråjsaktiviteter" och Medvinds hitlåt har inte visats förr. "Påsarnas anfall" från -08 är delvis ny (har dock legat på facebook ett tag förut) och "Visby the movie -08" är lite omgjord. Fyrtioåtta intesseanmälningar finns i skrivande stund till eventet nedan och vi hoppas optimimiskt på att dubbla den siffran när det börjar dra ihop sig för Wisby Awards.

Visby Awards 2009-08-26

Filmstjärnor har det. Idrottskvinnor och idrottsmän har det. TV-program har det. Klart vi också ska ha det! Lämna in festblåsorna och frackarna på kemtvätt för den 21:a november ska de på. Då är det nämligen dags för medeltidsveckans egen galaföreställning, Wisby Awards -09!

Lämna rollerna på medeltidsveckan bakom er, gör entré på den röda mattan och diskutera medeltidsveckan med annat branschfolk. Denna afton minglar Pråjsare, Visbypirater, Nunnor från klostret Troslösa, Gråmunkar, Gröna gardister, Araber, Påsar och fränder tillsammans som personerna bakom medeltidskläderna. Aftonen inleds med en gala där en konferencier kommer presentera artister och prisutdelare som i sin tur kommer sprätta kuvert med namn på vinnare i olika kategorier. Efter galan plockas borden bort, baren (billiga priser) öppnas och en mer traditionell fest kör igång med DJs och eventuellt mer banduppträdanden. Dresscode: Finkläder men i maskeradstuk. Tänk dig att du deltar i Wisby Awards som en filmstjärna! Artister: Satans Kadaver samt två till som ännu inte är förfrågade. Tanken är också att det ska finnas vin och tilltugg på borden under galan. Max antal deltagare är 150. Vi håller för närvarande på med att kolla upp hur stort intresset är för detta. Du kan anmäla ditt intresse på facebookeventet Wisby Awards eller skriva i gästboken här på sidan.

Tillbaka i etern! 2009-08-22

Från och med nu kommer sidan att fungera som vanligt. Under hösten kommer den dock att flytta till en ny adress, www.pasarna.se. Ni märker när det sker. 50 foton har kommit upp från Visby 2009 och finns att skåda i fotoalbumet. En recension av året medeltidsveckan samt information om novembers stora händelse Wisby Awards kommer upp på sidan under veckan. Nedan ser ni filmen "Inför Visby -09". Vi hörs!

 
Ett par ord 2009-04-13

Nä, det blir inget festande, firande eller nåt awards före Visby -09. Idén är bra och vi känner dessutom till en lokal ett stenkast utanför centrala Göteborg som skulle passa ypperligt för tillställningen. Men, engangemanget eller tiden finns inte denna gång. Kanske till hösten, vem vet. Ett flertal av våra tappra Påsar kommer med stor sannolikhet att sammanstråla i Linköping i början av maj. Då kanske det också finns tid att diskutera viktiga ämnen som festplatser och aktiviteter under vecka 32. Som ni kanske har märkt har filmerna tagits bort från "Filmklipp". Vi nöjer oss med fotografier här tills vidare, gillar inte riktigt idén med offentligheten på youtube. Ett par av filmerna kommer tillbaka senare när de enbart ligger på Påsarnas server. Fridens liljor på er!

Vår unt trubbel 2009-04-09

Nu är det snart säsong igen. Solen lyser och slasket är ett minne blott. Redan nu kan vi meddela att det kommer minst lika många Påsar till medeltidsveckan 2009 som förra året. Riktigt kul! Webmastern har stora problem med programmet Dreamweaver på sin hemdator, det vill inte starta upp. Därför har det varit tyst här längre än tänkt.

Visby Awards inställt och skjuts fram tills i vår 2008-09-12

Vi befarade det och nu är det ett faktum, Visby Awards kommer inte att bli av i höst. Det är omöjligt att bestämma ett datum som passar. Planen är nu att skjuta fram det tills april och försöka spika ett datum ett par månader innan så man vet vad som gäller tidigt och kan planera in en sjukskrivning från jobbet. Det ska bli av det här, oroa er inte. Även om det nu inte blir någon fest så tror jag det kommer ner lite pråjsare runt det gamla festdatumet 8:e november. Det kommer med andra ord bli fest ändå, kanske på krogen, kanske med en förfest innan. Vi kommer med andra ord ha kul ändå och den som är intresserad ska och får givetvis hänga på.

Efterfesten 2008-09-03

Både goda och dåliga nyheter. Vi börjar med de mindre bra, det är i stort sett omöjligt att bestämma ett datum som passar alla. Nu är det dock så att 8:e november inte fungerar för ett par personer som delvis ska vara med och arrangera hela grejen därför måste vi helt enkelt byta dag för festen. Vilket datum det blir återkommer jag med så fort jag kan. Alternativet kan vara att skjuta på det till nästa år och köra någon slags mindre fest i höst, tänker att sena november kanske inte är en bra tidpunkt. De bättre nyheterna är att vi iallafall har en lokal på gång i centrala Göteborg.

För ett år sedan munhöggs det en del med Pråjsarna och jag påbörjade då en liten artikel om hur maktstrukturen egentligen såg ut i deras skeva skara. Mitt antagande är kanske inte helt tagit ur luften då det finns en del belägg för mitt påstående i serietidningen om Pråjsarna. Artikeln är tyvärr borta med igår hittade jag en bild som måhända illustrerar hur organisationen egentligen ser ut i det pråjsiska gardet? Korpralen sitter på den reella makten, "ansikten" utåt har tillgång till vissa privilegier som bestraffningsrätt och små delar av inkomsten. De får dock stå till svars för Pråjsarnas politik och med mannarnas missnöje samtidigt som herren på täppan egentligen bestämmer och behåller inkomster som sprit och guld för egen del.


Detta var en bild av fler som skulle påskina skillnaderna mellan de hårt hållna, förtryckta och näst intill livegna pråjsiska gardisternas verklighet och Påsarnas mannar och kvinnor som lever i optimal demokrati.

Påsarnas & Saccus historia 2008-08-28

Ni kanske har noterat att Påsarna bytt färger och att vapenskölden förändrats. Det finns en god anledning till detta då vi under det senaste året fått en bättre insikt i vår historia. I Påsarnas och Saccus historia berättas om ett samhälle likt Atlantis som av en olycklig slump raseras av ovälkomna tyska gäster, om hur skärvor av det förgångna kanaliseras in i en ensam själ som är oförmögen att tolka budskapet. Detta är berättelsen om Anund, om Saccus och om Påsarna. Klicka på bilden nedan och ta del av en historia som sträcker sig mer än 1000 år tillbaka i tiden.


Ärade Visbyfränder! 2008-08-18

Påsar, Pråjsare, Visbypirater, Gröna gardister, SCA, Gråmunkar, Knektar och andra medeltidsbesökare. Vi har samtalat över gardegränserna och står i startgroparna till att anordna en Visbyefterfest i Göteborg helgen den 8:e november. För närvarande filar vi på ett särskilt festtema som kommer att presenteras lite senare. Kan dock meddela nu att det inte kommer att behövas någon speciell utklädnad. Vi letar just nu lokal och kommer under de närmaste två veckorna att att checka av hur stort intresset är bland folk. Vi räknar med att ha åtminstone en påse, en pråjs och en pirat med i arrangörsgruppen. Datumet ovan är inte ristat i sten men är det som vi hoppas på just nu. Alla som är medeltidsveckanbesökare av något slag är välkommen! Det kommer att komma mer instruktioner om hur man anmäler sig och information om festen i övrigt om ett par veckor. Men boka in Göteborg och den 8:e november redan nu!

Årets första film från medeltidsveckan 2008-08-18

Pinsamt nog lyckades jag inte komma på vilken årets låt är. Tills jag kommer på det får ni se filmen till samma toner som förra året. Bildkvalitéten varierar kraftigt eftersom delar av filmen är inspelad med videokamera medan andra stycken är tagna med mobilen. Det kommer mer spännande filmer senare.

 
Fler foton finns i albumet! 2008-08-14

Nu finns det tre sidor med bilder i fotoalbumet från medeltidsveckan 2008. Vad finns det annars att vänta på? Jo, det kommer att dyka upp en text som enbart handlar om Påsarnas göromål under veckan samt en genomgång av seder och traditioner, kampmetoder, en ideologisk debatt samt en reviderad historieberättelse. Tre stycken filmer kommer att klippas ihop. En allmän Visbyfilm, en om det pråjsiska badet och en om Påsarna.

Den nya tiden och efterdyningarna 2008-08-10

En timme kvar av vecka 32 och det slog mig att efterdyningarna är lite annorlunda i år. Förr i tiden åkte man hem och sedan hörde man inte av många människor man sprungit på under medeltidsveckan på ett bra tag. Idag när alla har facebook finns foton redan uppladdade och jag vet inte hur många "status update" jag läst idag om hur 6-dagarsfyllan har fått en stor del av bekanta och vänner trasiga. Men alla verkar vara vid gott mod och talar samtidigt om hur förbannat kul det var. Jag har svårt att tänka mig en annan festival som medeltidsveckan där människor på ett sådant öppet vis umgås med varandra. Träffar man i stort sett vem som helst på Visbys gator och frågar om någonting så slutar det inte sällan med ett trevligt samtal, man kan slå sig ner vid vilket bord som helst på krogen, man kan sätta sig ner med grupp människor som sitter och festar i gräset, detta kan man göra utan att man möts med misstänksamhet. Givetvis finns det undantag, men den öppenhet och det intresse folk under medeltidsveckan visar för trevligt umgänge känns mycket speciellt.

Foton och återblick 2008-08-10

Det finns nu foton i albumet Påsarnas 2008, fler tillkommer under veckan. Om någon inte vill synas där som finns där nu så skicka ett email så fixar jag det på en gång, adressen finner ni bredvid länken till albumet på sidan "Fotoalbum". De senaste tillagda bilder borde ha lagts upp i mindre format eftersom de blev korniga, jag orkar dock inte göra om det. Vidare finner ni Fyllepåsens återblick på veckan här till höger. Om någon har lust att berätta sin historia så är det bara att skicka in så lägger jag upp. Filmerna kommer dröja då jag väntar på att få in mer material.

Kalender 2008-08-09

Tydligen är det inne med kalendrar och vi Påsar vill ju inte vara sämre. Augusti månad är den mest väsentliga och självfallet utsågs Posepåsen till rätt karl för uppdraget. Det var inget problem att hitta en passande bild ty alla porträtt av honom äro av högsta kalender kvalité. Vi fick helt enkelt dra en bild på måfå i högen
.

Då kör vi! 2008-08-03

Tyvärr ser väderprognosen inte helt lysande ut, men så länge det inte regnar oavbrutet så kommer det bli bra, helt säker. Nu åker packningen ner och tidigt imorgon bär det av, en del av oss finns redan på plats. Äntligen är det dags att återigen rumla omkring på Visbys gator, att träffa trefvligt folk och slippa alla vardagliga bekymmer då de största "problemen" består i om när och var man ska festa. Pråjsare, Araber, Pirater, Gröna gardister, Knektar, Munkar, Nunnor och Påsar... Nu kör vi!

Preliminär laguppställning 2008 2008-07-30

Jag har inte haft kontakt med alla Påsar så det kan tillkomma någon enstaka till årets upplaga av medeltidsveckan. Följande medlemmar av det Påsiska förbundet kommer att sätta sin fot på kalkstensön nästa vecka:


Nu är det ruskigt nära... 2008-07-30

Igår fick Fyllepåsen reda på att vi bor ett kvarter ifrån Kapitelhusgården och har tillgång till en trädgård på 200 kvm. Vi måste ju då givetvis bjuda på en middag eller enklare supé. Först tänkte jag söndag, men frågan är om det känns lockande att ställa sig vid spisen direkt vid ankomst. Svaret vet jag nog inte förrän jag väl är där. Vad tycker ni passar bäst? Skriv gärna i gästboken, söndag eller måndag. Tanken är som sagt en matbit, vin och utdelning av påsemärken mm. Påsar och eventuella blivande medlemmar är inbjudna, var inte blyga!

En vecka till ankomst! 2008-07-28

Nu när det är klart med boende och resor tänkte jag påminna om hur det lät på torsdagen förra året: "-Fan, det här inte värt det längre, jag är för gammal för det här!". En vecka senare efter det att bilderna kommit upp och en mobilfilm klippts ihop var allt elände glömt och nu sitter vi här igen om räknar ner dagarna med glatt humör. Det blir inget lugnt tältläger eller en kort 3-dagarsvisit, det blir den gamla vanliga medeltidsveckan som dessutom måste firas med ytterligare fler bägare då det är 25-årsjubileum. Stärkta av rom, vin och öl ska vi åter lyfta pirater på Effes, vi ska åter vara de som sist går hem från krogen, vi ska åter visa Visby hur man festar med stil & klass!

På söndagen kommer emblemen att delas ut till alla närvarande påsar. Ni ser hur de ser ut på bilden ovan. Dessutom har speciella påselyftemblem tillverkats. Vår tredje gradens påslyftare kommer att tilldelas ett märke med tre stycken pokaler, vår andra gradens lyftare får ett med två bägare, vår första gradens lyftare får ett med en bägare. Stormästaren/Läromästaren får ett emblem prydd med en krona, övriga som genomför grundkursen kommer att tilldelas ett eget påselyftarmärke..

Det påsiska rådet kommer under veckan att skapa en dagordning inför söndagens rådslag. Vi är mycket intresserade av att veta vilka som kommer att dyka upp på ön i år. Skriv mycket gärna ett meddelande i gästboken. I skrivande stund räknar vi minst med 10 stycken tappra påsar.

En vecka kvar till Visby! 2008-07-26

Bara en vecka kvar och förberedelserna är i full gång. Fyllepåsen trodde in i det sista att det inte skulle bli någon medeltidsvecka för honom i år och därför har det inte lagts ner någon energi här på hemsidan. Som tur är finns det andra som legat i desto mer. Skräddarpåsen har tillverkat en mängd emblem och dessutom sytt en ny fana.

Under förra årets rådslag fastslogs att Påsarna kommer att inrikta sig mer mot hardcoremedeltidklädsel med färgerna gult och blått i grunden. Denna övergång kommer att ta sin tid men fanan är ett stort steg i rätt riktning. På söndagskvällen kommer ett rådslag äga rum då vi kommer att diskutera och planera veckans aktiviteter och innehåll. Mer information om det och veckan i övrigt kommer upp här på hemsidan under vecka 31. På onsdagen klockan 17:30 kommer picknicken att äga rum vid strandpromenaden, på samma plats som förra året. Vi kommer att sitta till höger om Kärleksporten som är markerad som ett orange steck ett par centimeter nedanför påsemärket på kartan. Alla Påsar och fränder är hjärtligt välkomna. På återseende inom kort!


Festen är inställd tills vidare 2008-05-07

Det är bistert med sant, Påsefesten tycks omöjlig att få till stånd. I juni är det lärare som har avslutningar, bröllop ska bevistas, midsommar ska firas, Roskilde och West Coast Riot bjuder till musikfestival. Det går tyvärr inte att få in en enda liten ynka fest mitt i allt detta. Vi har ett litet hopp att styra upp något en helg innan Visby i slutet av juli.

Påsarna, det är dags att vakna nu! 2008-04-29

Nu är det dags att vakna till ordentligt, det är för bövelen sommarvärme, pollen och sol. Denna vecka ska det rådslås om nytt förfestdatum, det får sedan bara bli det datumet helt enkelt. Jag kommer att föreslå lördagen den 14:e juni. Vad kommer då att komma upp på sidan under de närmsta 6 veckorna? Jo, fastställt datum och information om förfesten. En plan och strategi för hur Påsarnas ska utmana och sänka de andra gardena, fler hittills opublicerade foton, minst två stycken reklamfilmer samt ”rykten & skvaller” om ämnen som intresserar och berör. Jag hoppas också att vi får tillstånd att lägga upp Surpåsens uppsats i etnologi som behandlar det andra gardet som bedrivs att småkillarna vid Botaniska. Påsen har skådats på centralstationen av en av våra spanare, det är ett gott tecken. Gästboken är som vanligt öppen, gör ett avtryck att du vart här vettja!

I sommar kommer en storfilm som redan är oscarsnominerad efter att juryn sett ett klipp på 2 minuter. Badelunda Boyz är tillbaka och kommer att ha verksamheten igång på högvarv under sommaren. Nedan ser du klippet som slagit andra gravhögsfantaster med häpnad och fått dem att frukta firman från Västmanland.

 
Tillställning i Stockholm del III 2008-04-16

Efter ett flertal återbud så blir tyvärr förfesten uppskjuten till juni. Vi siktar på att ta ett datum innan midsommar. Påsarnas reklamfilm del 1 inför Visby 2008 har kommit ut till allmänheten. Får som vanligt återkomma om festdatum, skulle ju vara fanken om vi inte kan få ihop det. Men vi får hålla hoppet uppe!

 
Tillställning i Stockholm del II 2008-03-06

Mail och meddelanden har skickats ut med förslaget datum lördagen den 17:e maj. Jag har redan fått ett par positiva svar men som jag tidigare sagt väntar vi några veckor innan vi fastställer den helgen. Tanken är att vi ska äta god mat, dricka öl & vin och innan (eller efter) dess hinna med en aktivitet av någon form. Vi får se hur vädret är, om det är över 20 grader varmt och soligt lär vi vara utomhus, i annat fall kommer en plats inomhus att finnas redo. Blir kanon om många Påsar och Visbyvänner kommer, en bra chans att samla våra spridda skaror, sedan blir det ju dessutom ännu roligare väl på Gotland när fler lärt känna varandra.

Fyllepåsen, Kämparpåsen, Posepåsen, Gottepåsen och Pöspåsen har en lägenhet på gång innanför murarna. Vi hoppas få helt grönt nu i veckan. Vi hoppas på att Pappåsen också kommer och bor med oss några dagar. Det ryktas även om att den mystiske Terrorpåsen kan dyka upp men det återstår att se.

En ny Påse är är rekryterad under den gångna vintern. Hon kommer att presenteras närmare vid ett senare tillfälle. Ingrid Bergman-Påsen är hennes namn. Hon är på bilden nedan till höger under rubriken "Visby 2005".

Tillställning i Stockholm 2008-03-04

Nu är det bara 5 ynka månader kvar tills det är dags att åter färdas till Gotland. Men innan dess ska vi ha en förfest. I maj är det tänkt att vi ska träffas i Stockholm och hitta på nåt kul, äta gott och gå ut och festa. Vilken helg det blir är ännu inte bestämt, Fyllepåsen kommer att ta kontakt med samtliga Påsar och sympatisörer och checka av vilket datum som passar bäst. Vi hörs inom kort.

Första frosten innebär vila 2007-10-17

Nu börjar det dra ihop sig mot vinter och mörker. Påsesidan kommer inte att uppdateras särskilt ofta nu under vinterhalvåret (ofta när jag skriver detta så brukar jag få något konstigt ryck och slänga upp en massa strunt, men denna gång tror jag inte att det kommer ske). Vi återkommer med hög aktivitet när vårvärmen nalkas. Gästboken är alltid öppen och någon liten grej dyker säkert upp senare framöver, kanske kommer en mer seriös filial byggas med hardcoremedeltid. På återseende vänner och "fiender".

Påsarna talar ut om terrorfilmen 2007-10-09

Påsarna pysslar givetvis inte med hot, tvång och kidnappningar och tar givetvis avstånd från den för oss okända person som går under namnet Terrorpåsen. Hetsdrickning eller tvångsdrickning av sprit är något som hör hemma hos andra mindre kultiverade grupperingar. Terrorpåsens utomparlamentariska aktion bör alltså inte förknippas med vår politik eller verksamhet, vi kan dock ha viss förståelse för bakgrunden och motivet bakom hans handlingar. Intressant är också att filmen visar att Pråjsarna inte tycks vara av det krut som de påstår, även om det är för tidigt att dra en slutsats grundad på enbart denna betraktelse. Avslutningsvis är alltså vårt budskap: Vi tar avstånd från filmen då personerna på bild inte är officiella medlemmar av Påsarna men noterar samtidigt att Pråjsarna vekar ynkliga. Filmen finns där de andra filmerna finns här på sidan.

Badelunda Boyz och nya foton 2007-09-28

Systempåsens och Systerpåsen Blås foton finns nu att beskåda i fotoalbumen 2006 och 2007. De översta i 2006 är nya, i 2007 ligger de längst ner på sida 3. Det ryktas för övrigt om att en okänd påse vid namn Terrorpåsen har spelat in en hotfilm. Vad den handlar om kan vi inte avslöja än. Nu finns dock firman Badelunda Boyz film i filmgalleriet, första delen av en trilogi.

Serietidningen om Pråjsarna 2007-09-04

Mycket kreativitet har Medeltidsveckan inspirerat till. Jag trodde dock inte att någon skulle komma dragandes med en serietidning. Nu går det att förbeställa hela serien om Pråjsarna, gå vidare till Winbo artstudio genom att klicka på bilden. Hoppas många stödjer detta fina arbete och beställer, gör det!
Profiler på medlemsidan 2007-08-29

Det finns nu text och bilder om och på alla Påsar på medlemsidan, man når dem genom att klicka på bilderna. Det har pratats vid en del i det Påsiska Rådet under veckan och det har tagits en del nya beslut som kommer att redovisas vid ett senare tillfälle. En del saker kan redan nu lysa igenom i befattningarna i ett par av medlemsprofilerna. Ett tillägg görs nu här angående vår Förste charmör då en Påse (icke nämnd vid namn) har ifrågasatt hans position som just förste charmör. "Posepåsen är utan tvivel Påsarnas förste charmör då kombinationen av hans oemotståndliga språkbruk och hyfs, hans pondus i fyllan liggande som stående, hans tidigare erövringar och hans övernaturliga karisma, överträffar allt som tidigare skådats i Visbys långa historia. Lägg sedan till hans poser som endast Djävulen/Gud själv möjligen skulle kunna utföra och frågan är definitivt avgjord." I övrigt kan jag meddela att det kommer en historia om Påsarna och dess framtid senare i september. Möjligen kommer även ett par foton att läggas till i albumet. Under vinterhalvåret kommer det gå mer stilla till som vanligt.

Virtuell Pråjserplatz 2007-08-23
Nu finns Pråjsarna i etern. På sidan finner ni sånger, bilder, videoklipp men framförallt mycket snack och kommentarer i sann Pråjsisk anda. Mycket rolig läsning!

Medvind 2007-08-20
År efter år har vi sjungit Hövdigen (en fyllevisa) på medeltidsveckan. Ofta har den givit oss mod och stöd under perioder i zonen mellan bakfylla och ånyo slirighet. Den har givit oss glädje på kräftskivor, picknickar och krogbesök. Nu finns det inspelad i en utsökt tappning på myspace av Medvind. Sipspåsen är textmakare och givetvis också medlem i bandet. Vad väntar ni på!? Hopp iväg och lyssna på Fyllevisan Hej hopp...Besök även Medvinds hemsida, här kan ni beställa en fullängdare!

 

Nya saker på sidan 2007-08-15

Nu ligger det uppe som jag främst velat få upp på sidan. En rapport från 2007 finns nu bakom bilden högst uppe till höger, det finns filmklipp i galleriet med samma namn och det ligger en mängd foton i fotoalbumet. Det finns mer att publicera men det kommer dröja en stund innan det kommer upp. På återseende!
Tillbaka på fast mark 2007-08-13

Visbypesten börjar långsamt avta. Jag talar förstås om den avgiftning som alltid sker efter en vecka ute i Visby. Det är verkligen himmel och helvete, på tisdagsmorgonen önskade vi att det redan var över men vi samlade krafterna och vi gjorde ett bra jobb även den kvällen. Känslan när det sedan var dags för avfärd hemåt var som vanligt ambivalent, trist med verkligheten som plötsligt slår en i ansiktet men samtidigt har man vetskapen om att det här går bara inte längre. Vi skojade lite om att tänk om en atombomb skulle utplåna fastlandet under vecka 32, kvar fanns vi på Gotland och medeltidsveckan blev till medeltidsår. Dödligheten skulle bli stor efter ett par månader när Pråjsarna tog över riksdagen och alla brott skulle bestraffas med olika mängder straffsprit. Påsarna skulle bli som FI ungefär...Mängder av foton har knäppts och det finns även en hel del rörliga bilder. Det kommer ta ett par dagar innan jag lyckas samla in allt material. Men min avsikt är att allt ska upp på sidan inom den närmsta månaden. Jag kommer skapa en videoavdelning och skriva en rapport om veckan inom kort. I slutet av hösten hoppas jag att vi får tillåtelse att lägga upp Surpåsens B-uppsats i etnologi som kommer att handla om Pråjsarna. För tillfället ligger ett 40-tal foton uppe i Fotoalbum från 2007, jag manar er även att hålla utkik på Häroldens space (länk finner ni i Fotoalbum). Tills sist rekommenderar jag er varmt att förbeställa seriealbumet om Pråjsarna när jag fått upp länken dit (sidan verkar ligga nere för närvarande). Grymt bra tecknat och mycket fyndigt! Tack för en suverän vecka!

Film 2007-08-12


Usel kvalité men va fan!
Laguppställning 2007-08-01

Nu närmar det sig! Fem dagar kvar tills festande, bakfylleklagandet, dåliga magar och dyr snabbmat. Laguppställning från Påsarnas förbund börjar att ta form. Klicka här och beskåda snyggingarna som intar ön 2007. Jag räknar med att jag skriver ett par rader till innan jag för över till himmel/helvetesön.

Om en vecka dagas det 2007-07-29

Vädret i sommar har som ni givetvis lagt märke till bestått till största delen av regn, rusk och moln. Hela tiden har jag tänkt att jag kan ta det, bara det blir fint väder under medeltidsveckan. Utan några som helst belägg är det fortfarande min övertygelse att det kommer att bli just fint väder nästa vecka. Visst skulle jag säkert kunna få en prognos av meterologen Mört men jag ställer mig skeptisk till hans metoder och hans faktiska kunskap om väder överhuvudtaget. Har han någonsin skådats uppe på Kruttornet med lur till örat och lyssnat till morgonvinden, har någon sett honom doppa tån i havet, har någon sett honom hylla och tacka solen när natten nalkats? Preussiskt meterologi består av en narr som går och fylleyrrar och vanhelgar vädrets makter. Under veckan ska jag minsann bevisa att vilken lekman som helst kan mer om saken än herr Mört.

Om en vecka är det då dags. Fältherrarna har gjort sitt, nu släpps slagfältet fritt och inget kan längre påverkas. Hehe, vad menar jag med det... har precis läst ut Förflutenhetens landskap av Peter Englund och är fortfarande fast i den i tanken. Det är dags för Visby för bövelen! Jag har snackat om en "get together" i början av veckan men jag tror att den kommer att förskjutas till tisdag eller onsdag eftersom vi har en del eftersläntare som kommer ner senare. Men det står fast. Jag återkommer under denna vecka, frid på er tills dess!

Om två veckor är det dags 2007-07-23

Chockbesked - Medeltidsveckans störste profil sitter bakom lås och bom. Arrangörerna oroliga över avbokningar och visbybor talar om att det blir den sista medeltidsveckan någonsin. Så hade det kanske kunnat stå i Aftonbladet. Kanske har vi dock svaret på varför en viss person inte var närvarande under ett par år nere i Visby. Det ryktas om att personen ifråga inte har rent mjöl i sin påse och att det inte är första gången lagens långa arm har placerat denne bakom galler.

Om tre veckor smäller det 2007-07-17

Vi måste medge att vi är imponerade av uppslutningen till Pråjsarnas repetition inför Visby.

Tävlingen är avgjord klicka på bilden ovan så finner ni slutresultatet! Man kan säga att en deltagare stod ut markant mot de övriga. Grattis och väl svarat!

Om en månad smäller det 2007-07-10

Via omvägar har vi fått följande information: "Påsen siktades, med komplett och korrekt utstyrsel, vilset stående vid landsvägen i närheten av Drottningholms slott en afton för ett par veckor sedan!" Så var det tävlingen ja. Två pråjsare slåss just nu om flaskan och det är jämnt dem emellan. Förstod att det skulle vara få tävlande med mailsvar. Vi ger det en vecka till sedan presenteras svaren. Påsarnas favoritgrupp Mossebacke Freedomsingers ger idag svar på tal då de kännt sig orättvist behandlade och pressade av vissa fans, i synnerhet de tyska. De har skickat in följande text:

"Music is not something you just make because you play an instrument or have a lovely voice. It should not be a product just based on some lyrics that one person think is important for the rest of the world to hear or read. Neither is music an art that should be made in a hurry.
Today there is too much music and bands and artist release album after album. We suggest there would be a limit, every band that exists today should not be able to release more than two full-length albums. Music is something you must combine with the spirit inside the group and every word in the lyrics should be analysed and reconsidered. -Have these words been used before? -In what historical context did they first appear? -How does this era effect our world today and what other words might this new words have replaced? Bands that produce a lot of albums put too much pressure on other bands which follow the true art of musicproductions. If you make it the right way an album will (and must) take about ten years before its finnished and ready for the stores. Mossebacke Freedomsingers have made two complete songs in six years. Our fans are screaming for the third "Grossemutter klagen nicht". But as we have said by this blog, our art is something we take real serious and it takes time to make true music. The germans visited us in june and during that gathering we discussed the essence of the words in the lyrics for three whole days. We also visited randomly thirteen grandmothers in the city and studied them in a scenario where we made it quite uncomfortably for them and recorded them while they were complaining (klagen) about cold coffee, opens windows, the TV that we had put on highest volume or the youth of today (we agree). This is just a small insight in what it takes to start produce one single song.
We hope we can inspire you all in our way of musicproduction. If you have any questions or comments feel free to write a line. Love MBFS"

Skvaller inför veckan:
Enligt mycket säkra källor har Erasmus av Smuts, tillika Pråjspåsen, uttryckt stor oro över kommande medeltidsvecka. Han syntes dricka folköl och två stycken snapsar en lördagskväll i juli i Göteborg. Han sade dagen efter att han inte förstår hur han ska klara av att vara i Visby och dricka i en vecka och sade tyst att han i och för sig alltid brukar banga ur på onsdagen ändå.

 

 

Det viskas om någon slags kupp under veckan. Går inte mer in på ämnet. Om något otäckt skulle ske så ska eventulla kuppmakare veta att alla Påsar står under beskydd av Badelunda Boyz och de kommer direkt inkallas om något obehagligt och oväntat inträffar. Den firman arbetar dygnet runt, året om och kommer att förfölja DIG om du gör nåt dumt för alltid!

Det finns vadslagning att anta. Två öl är satsat på att Posepåsen tappat stilen under sin långa frånvaro och inte alls kommer kunna nå samma kvalité på sina posar under 2007.

Effes är till salu för strax under 2 miljoner kronor. Får hoppas att de nya ägarna fattar vad som gäller 2008. Under årets medeltidsvecka verkar det bli som vanligt dock om man kollar in deras hemsida.

Tävling 2007-06-06

Då var det dags att tävla i form av frågesport.Tretton frågor finns bakom den fina bilden till höger. I skrivande stund har jag bestämt att de två tävlande som samlar ihop flest poäng kommer att gå vidare till final. Vad det innebär återkommer jag med efter att frågetävlingen är avgjord. Resultat kommer att redovisas någon gång under juli.

Fler gäng från Visby finns på myspace numera. Visbypiraterna hittar ni till exempel här: http://www.myspace.com/visbypirater. I övrigt finns Patrask, Wolgemut, Corvus Corax, Gyklargruppen Trix med flera att lyssna till eller se på. Värmen är här och Visby nalkas.

 


Pre-Visby 2007-05-15

Lägenhet är fixad. Ganska tidigt ute för att vara oss faktiskt. Fem av oss kommer att bo cirka 500 meter utanför Nordenport. Spikat är att 10 Påsar kommer att dyka upp på ön, vi hoppas givetvis att det blir ett par till. I juni kommer vi försöka ordna till en träff för de intresserade någonstans på östkusten (tror att ett par stycken kommer att ses redan i maj). Tanken är att vi ska greja lite med munderingar och fixa lädermärken med påseloggan. Vi måste också snacka lite om aktiviteter och vart vår p åseplats ska vara under medeltidsveckan. Jag tror att en praktikdag hos gossarna på paveljongsplan skulle kunna vara en kul grej, men vi får se hur det blir med det. Sen är väl frågan om vi bara kan tolerera piraternas påhopp på oss utan vidare? (Finns en länk i ett gästboksinlägg). Sedan är det ju det här med Påsen. Det började ju som en sjuk grej av nåt slag och det ska det fortsätta vara. Vi får dock ta en diskussion om hur vi ska förhålla hos till karln. På något vis måste vi nog gå vidare samtidigt som vi givetvis inte ska glömma vem som inspirerade oss från början. Vi får försöka undvika att det blir föör mycket och att personen ifråga känner sig kränkt. Jag tror inte att det är någon fara nu men den kan kanske bli lite väl taskigt. Vi får helt enkelt tänka på det och snacka om det innan.Matti och Jacob, om ni tittar förbi här så dra in ett inlägg i gästboken om ni kommer eller inte. Hoppas ni kommer! Hör jag inget så får jag skicka iväg det årliga mailet. Om ni vill synda så finns det lite bilder och annat här: http://www.myspace.com/prajsarna. På återseende inom kort!

Mossebacke Freedomsingers! 2007-01-01

Hiten från i somras finns nu inspelad, klicka på bilden! Tror att det krävs quicktime får att kunna lyssna, om det inte funkar så finns den oxå på myspace


Det va länge sen... 2006-12-18

Det va länge sedan någonting hände här hos Påsarna. Ska försöka att göra klart resten och skriva om 2006 i jul. I övrigt har gästboken smutsats ner av både oförstående pråjsare och lite väl kaxiga pirater. Piraterna ska få sig en näsbränna inom kort! Vi ses inom kort.

Eftersnack 2006-09-14

Då har jag så sakta börjat uppdatera sidan efter Medeltidsveckan 2006.
Det första bilderna har lagts upp i galleriet, fler kommer inom kort. Under den närmsta tiden kommer en recension av veckan upp samt lite funderingar angående Påsarnas framtid. Jag kör som förra året, en text om veckan i stort och en om Påsarna. På återseende!

Corpus Lyftus - Påselyftet 2006-06-09

Vi saknar givetvis svärd och pilbåge, vi svingar hellre bägare och flaskor. Men vårt förbund kan tänkas hamna i tvistemål och därför presenterar vi vår kampmetod, Påselyftet. Det är hämtat från Badelunda Boyz (BADELUNDA BOYZ - Först ut av landets hårda hembygdsgrabbar är den första firman knuten till en hembygdsförening. Ryktesvägen har vi hört att det rör på sig i uppsala oxå så snart kanske vi kan skåda det första boxet mellan hembygdsfirmor. Ur heja kören; VI HATAR UPPSALA HÖGAR - VI HATAR BIRKA Ö - VI HATAR ALE STENAR - MEN VI ÄLSKAR ANUNDSHÖG -HEJ HEJ HEJ!) och är en del av Corpus Lyftus-metoden/symptomet. Vi kommer att lära ut metoden under första delen av vecka 32. Vi garanterar att du kommer kunna lyfta 3 gånger din egen vikt. I år ska vi Påsar lyfta pirater, preussare och andra avarter!

På spaning! 2006-06-01

Det har vart dåligt med rapporter om allas vår Påse de senaste året. Jag har denna sömnlösa natt spanat omkring efter oväsentligheter på nätet och fick plötsligt för mig att söka på "Påsmannen". Direkt fann jag en historia som passar väl in på vår hjälte: -På nätterna möttes vi av andra orosmoment. Kasernerna i Skillingaryd vaktades dag som natt av en mystiskt figur, som kallades "påsmannen". Troligt pågrund av att han ständigt höll i en plastpåse. Denne stod oavbrutet ensam ute i mörkret och begrundade vår verksamhet. Ryktena om "påsmannen" spreds fort som elden och ingen vågade öppna fönstren för att vädra. Taget från en fältrapport från Försvarsmakten.

Nästa träff: -Påsmannen är en kille som hela tiden går omkring och bär på en konsumpåse, enda innehållet jag kunnat skåda är en limpa. Ryktena säger att han är svinrik..." Mer kunde jag tyvärr inte läsa för tillfället eftersom webhotellet som hemsidan ligger på är nedstängd pga tillslaget mot Pirate Bay. Ska bli spännande att läsa resten när sidan är tebax i etern.

Inför Visby 2006 2006-05-24

Det är glädjande att höra att folk redan bokat boende till MTV 2006. Det ser ut som om vi blir ett gäng. Tycker vi får planera lite sammankomster detta år, ett par förfester eller liknande. Jag kommer slänga ut förslag här på sidan när det börjar närma sig. Vi borde dessutom fixa emblem, dvs en läderbit med påseloggan på som man kan fästa på mössan eller dressen. Ska göra ett försök.

Kommer att fixa till Historiken inom kort, i första hand lägga in text om de tidigare åren. Just nu finns 1998, 1999 och 2005. Jag behöver hjälp med betyg och lite text om 2004 eftersom jag inte var där. I övrigt kommer bilderna på medlemsidan att bli klickbara. Varje medlem kommer alltså få en sida med idolbilder och text. Detta projekt kommer att ta sin tid men förhoppningsvis blir det klart innan MTV 2006. Skicka gärna in info om er syn på veckan, antaler gånger ni varit där osv. Mailadressen är [email protected] Må väl! (Gör gärna ett avtryck i gästboken förresten! )

Äntligen värme 2006-05-12

Värmen är tillbaka och de första Påsarna vågar titta fram. Från och med nu kommer sidan att bli mer levande fram till Visby 2006 och ett par månader därefter. På återseende inom kort!

Oktoberrevolutionen 2005-10-25


Det var fest i dagarna tre i Stockholm i helgen. Helgen kommer gå till historien som Oktoberrevolutionen. Värst var det på krogen Tunnan där vissa besökare jobbade medan vi andra strejkade. Vi har svårt att förlåta Svartfötter. I november är det piratfest i Göteborg, Pråjspåsen fyller 30. Festligheterna i GBG går under namnet Novemberkåsan.

Nya bilder från 2003 har snokats fram ur Surpåsens arkiv. Finns tillgängliga längst ner i fotoalbumet för 2003! Dessutom har Påserapport kommit upp, finns länk till höger här på förstasidan. Mer om ämnena som behandlas där kommer vi att återkomma till nästa år. Ha det gött i den gråa hösten!

Till sist, mata inte duvorna. Då kommer de tillbaka och tigger, tjattrar och skräpar ner.


 

Fotona är här! Nyår redan!? 2005-10-14

Inte i allt för högt tempo fortsätter arbetet med hemsidan. Ny gästbok finns nu att tillgå, det är bara stövla in. I övrigt får ny kika runt vad som tilkommit. Två nya påsehistorier finns upplagda, hör av er om ni har fler ([email protected]). Cirka 40 nya foton finns dessutom i fotoalbumet, både från 2004 och 2005. Nya bilder hamnar längst ner.

Jag vet att det bara är oktober men redan har vi börjat planera nyår. Förra året arrangerade jag och fyra till (bland annat Preusspåsen) en nyårsfest för 120 personer på Gamlestansteatern i Göteborg. Vi körde trerätters middag, dans på scenen, snapsvisor (givetvis med snaps) och tävlingar. Kvällen var mycket lyckad och i vi vill upprepa det även i år. Alla påsar är givetvis välkomna att delta. Det finns 80 middagsplatser och det är först till kvarn som gäller. Vi har eftersläpp för cirka 50 personer till, mer tar inte lokalen. En helkväll kommer att kosta runt 150 kronor. Vid intresse ta kontakt med Fyllepåsen.

Ny Påsesida! 2005-09-16

Välkommen till det Påsiska förbundet, Påsarna! Jag håller på och bygger om helt och hållet. Fungerande länkar för tillfället:
-Medlemmar (Endast tre personer har fått nya texter, den text som syns hos övriga medlemmar är endast utfyllnad för att jag ska se hur det ser ut).
-Fotoalbum. Bilder finns från 2002-2004. 2005 kommer upp inom kort.
-Historik. Historik om Påsarna. Mer kommer senare.
-Påsehistorier. Gamla historierna finns. De nya kommer inom kort.
-Länkar. Ett par länkar finns, kommer fler.
-Förstasidan. Den här sidan kommer givetvis att förändras när det mesta är klart. Här kommer det finnas texter om allt möjligt samt senaste nytt.

Tydligen har vissa haft problem med att se bannern högst upp ovanför länkarna, om du bara ser grön bakgrund så meddela gärna mig. Gamla sidan finner du här! (Lite defekt)