Det här året introducerades påselyftet och det blev ett jäkla massa lyftande. Häroldspåsen fick en lyftpsykos på Effes, det enda han kunde tänka på hela kvällen var att lyfta, lyfta, lyfta. Det är dock inte ett ovanligt fenomen när man nyligen lärt sig metoden. Under veckan tog samtliga påsar också sig ett finskt fyllenamn, Fyllepåsen heter till exempel Miika, Häroldspåsen går numera också under namnet Hampä och Såspåsen kallas även Karhu. I övrigt var det mesta sig likt.

Pråjsarna hängde som vanligt på samma plätt, tror det var något färre än året innan men ändå en bra skara. Araberna var där, piraterna var där, men har Gascognarna försvunnit? Landsknektar tycktes det inte heller vara gott om, fick en känsla av stora delar av den äldre generationen inte var på plats. I övrigt var det nog mer folk under veckan än det någonsin varit tidigare. Detta år hyrde jag och Pöspåsen ett litet skyffe utanför österport. Vi anlände på tisdagen efter att ha åkt tåg hela natten, vi tyckte det var en mycket bra idé att sova på resan dit men icke. Det blev endast 1 timmes sömn och sen fest på kvällen, sliten redan när man kom till ön med andra ord. I år blev det faktiskt ett par besök på krogar som inte var Effes. Bistra Haren är ett mycket trevligt hak, det är dock inte lika enkelt att få kontakt med okänt folk där då de flesta sitter vid sina bord, inte lika mycket mingel som på Effes. Årets stora skrattfest var det Pråjsiska badet. Det var faktiskt första gången jag såg spektaklet och tidigare har det tydligen varit en ren pina att vara pråjsisk badare. I år var det dock sista gången Badmeistern höll i taktpinnen och han gjorde precis som amerikanska presidenter brukar göra när det ska avgå. De engagerar sig i nån fin fråga eller gör någon god handling så att det sista och förhoppningsvis det bestående minnet av personen ifråga ska vara av gott. Det här året blåstes det upp badbassänger på stranden, badarna bjöds på öm tvagning och kaffe med kaka. Ett par bilder finns att skåda på badet i "Fotoalbumet". Årets pingla i Visby som dök upp lagom till badet som tvagerska ser ni på förstasidan, länken till denna sida.

Påsarna var som vanligt lite väl utspridda och en del kom sent och andra åkte hem tidigt. Blev med andra ord ingen riktig sammanhållning, men visst hade vi kul ändå. Kräftskiva hölls som vanligt i östergravar och det var återigen en trevlig tillställning. Följande påsar fanns på plats 2006: Fyllepåsen/Miika, Häroldspåsen/Hampä, Surpåsen/Jaanet, Såspåsen/Karhu, Pöspåsen/Tikkanen, Sipspåsen, Kulpåsen, Grannpåsen, Snackpåsen, Systempåsen, Systerpåsarna X 3 och Gympapåsen. I övrigt var det hårt festande som vanligt, många besök på Effes som var knökfullt efter tiotiden. Banden jag minns är i första hand Patrask, Cultus Ferox och Vox Vulgaris. Jauvet körde en mycket kul melodifestival i en av ruinerna, Trix bjöd på sköna konststycken och Loke drog som vanligt mycket folk under bron vid nordenport. Poeta Magica då? Tyvärr tycker jag att det blivit ganska trista även om det givetvis är genier. Förr hade de ett gäng gycklare och performanceartister med som verkligen skapade en magisk stämning. Utan dem och framförallt utan den karismatiske sångaren Johnny så kommer de aldrig att bli lika bra som förr.

Kanske mer besökare i Visby överlag än någonsin tidigare. Mycket öl, god stämning och vackert väder. Behövs inte så mycket mer för att kunna konstatera att det återigen var mycket trevligt att hänga på ön.
Betyg på årets vecka: