Oktoberrevolutionen är som sagt över. Den 19:e november startar novemberkåsan. Dessa "projekt" är inte riktigt påserelaterade, men ett par av oss har deltagit eller kommer att deltaga.

Under Oktoberrevolutionen besökte vi lokalpuben i Midsommarkransen, Debaser, ett biljardställe, Carmen och medeltidskrogen Tunnan. När tunnan stängde sade personalen att de som hjälper till att ställa iordning bord och bänkar får stanna på efterfest. Detta ogillades av oss revolutionärer, vi arberar inte när vi festar! En ur vårt sällskap ställde dock upp och han kommer i fortsättningen att kallas SvartfotsIsak. Vi andra skanderade "Svartfot, svartfot" men visades ut av vakterna. Vi spred budskapet om att det var svartfötter inne på Tunnan för folk som passerade på gatan och fortsatte att skandera slagropet. Därav namnet oktoberrevolutionen.

En naturlig fortsättning blev sonika Novemberkåsan. Det är ju ganska slitigt att festa under många dagar i sträck (om man nu inte är på medeltidsveckan). Kåsan inleds med "en öl på varje krog vi passerar" den 19:e november. Karl Johansgatan i Göteborg är platsen. Vi börjar vid Klippan och rör oss in mot stan, vi får helt enkelt se hur långt vi kommer. Avslutning blir den 26:e november på Mossebackes 30-års fest. En piratfest där vi hoppas att även bandet Novemberkåsan kommer att uppträda. Dessutom kommer nya original att presenteras under veckan. Hittills har vi Sneglarn, Hostarn och Påsen. Ständiga bubblare är Solidariska och Konstnären, bäst ligger dock Proffstiggarn till som mycket väl kan ta en plats bland de tre.

Nedan följer lite bilder från Oktoberrevolutionen. De första fyra bilderna är från Surpåsens lägenhet. Korten är tagna med ungefär en timmes intervall. Vi festade friskt på öl, vin och Xante.


Dansgolvet på Debaser

Dagen efter på Jormapåsens golv.

Frukost är viktigt!

Jorma kände sig tvungen att dokumentera alla vardagliga händelser första kvällen,
därav alla bilder på Fyllepåsen. Under novemberkåsan kommer vi att följa Jorma med kameran.

Bärsjuka: "E
n extrem böjelse och vurm för vertikal kroppstyngdsöverbryggning som försätter bäraren i extatisk och euforisk lycka (om än för en kort stund). Efter procession drabbs ofta bäraren av en djup sorg och saknad och måste därför snabbt leta upp nästa lekamen att uppbära på sin ryggus-ontus..."

Eva och SvartfotsIsak


Jorma innan han rakade av skägget.

Fler bilder kommer inom kort.