2007
Påsen var inte där helt enkelt. Nu är det över och jag tror vi stänger ner Påsespan för gott. Påsarna måste gå vidare, men vi kommer aldrig att glömma honom...

2006
Påsen är tillbaka i Visby efter ett par sabbatsår. Han var sig dock lik på alla sätt och vis. Vi talar dock tyst om detta då han allt blev lite för verkligt.

2006
Oraklet är nästan säker på att hon skymtade Påsen i förra veckan (i mitten av juni), på väg från t-banan och upp för rulltrapporna på Universitetet. -Studerar han, månne?

2005
För en typ 5-10 år sedan såg pråjsaren Erasmus av Smuts innehållet i Påsens påse. Innehållet var en liten fickbandspelare med en minimikrofon inpluggad i. Med den försökte han i smyg spela in Poeta så fort dom spelade. Ett rykte har gjort gällande att han försökte sälja bootlegs som han spelat in själv.

Följande två berättelser fick vi berättade för oss under 2005. Det finns fler men jag minns dem inte just nu:
Badmeister i Preussiska Gardet hade en gång älskog ute på ett fält i Stockholmsregionen. Plötsligt från ingen stans dyker en man upp, de upptäcker att det är Påsen som är ute och vandrar. De försöker undgå att bli sedda, när de efter en stund tittar upp mot platsen där de såg vår vän finner de att han har försvunnit. Kvar på en trädgren hänger en påse.

Följande historia är nog den bästa hittills. Under sent 90-tal ägde en SCA-bankett rum i trakterna kring Göteborg. För åttio riksdaler fick man mat och en trevlig fest. Påsen var en av de anmälda men han valde att själv ta med sin egen mat. När de andra satt sig till bords tog Påsen upp två konserver (tonfisk eller nåt liknande) och värmde burkarna i ljummet vatten i ett av handfaten. När tillställning var slut och Påsen hade gått sin väg upptäckte de att ett par blåa jeans som hängde på hatthyllan var borta. Kan det vara jeansen han har på sig idag?

2004 vecka 50
Påsen syntes på t-centralen i Stockholm 16/12. Rapporten från Pråjsaren Lilla Gris lyder: Han satt och tittade ut genom fönstret. Han hade dreadsliknande hårförlängning, annars såg han lika intensivt vansinnig ut som vanligt.
/Jarek Ärentörn

Tidpunkt okänd (antagligen runt år 2000)
Vår legendar besöker ett lajv i Stockholmsområdet. Han har givetvis inte anmält sig men dycker upp i olika läger och säger: "Det är jag som är din kusin!" Flera deltagare tycker det verkar skumt: "Fan, Påsen är här och säger att han är min kusin, va ska vi göra?". Arrangörerna kontaktas och de ber Påsen lämna området. Problemet är att han saknar pengar till resan hem så arrangörerna får samla ihop en slant så att de får honom därifrån.

2003 vecka 32
Enligt flera källor så står det nu klart att Påsen befann sig i Visby. Ingen av Påsarna såg till den mystiske mannen men vi kände hans närvaro. Det talas om att han i år (han har kanske alltid gjort det) bodde på Nordenstrand i ett silvertält. Säkra uppgifter tyder på att Påsen diggar hårdrock. Tråkigt nog, mest för hans egen del, är han portad från de flesta av Visbys krogar. Det sägs att han tidigare år stulit och levt rövare. Vad som är sant vet ingen förutom Oraklet. Enhörningen hade tydligen besök av honom men han avvisades vid porten. Den största nyheten är att Påsen sågs dra en kärra istället för att bära sin påse. Dessa uppgifter betvivlar vi Påsar starkt!

2002 vecka 32
Minnnet är vagt men med största säkerhet såg vi Påsen i Visby under medeltidsveckan. Peter (fortfarande odöpt) av Eterneller kallade vid denna tidpunkt Påsen för "Mystiske man". Han hade aningar om att denna man kunde svara på det mesta om man bara ställde rätt fråga. Detta år sägs det att Påsen visade sig in en medeltidskjorta med guldbeslag, detta betvivlar vi Påsar!

2001 vecka 32
Påsen var med största sannolikhet i Visby. Han bör han synts till inne på Effes och på gator och torg.

2001-06-15
Fylle-Påsen, Erasmus Af Smuts och den Preussiska narren vandrar i ett demonstrationståg mot EU på Linnégatan i Göteborg. Plötsligt står han där i eget majestät och tittar på tåget! Givetvis var han klädd i blå jeans och till vårt stora nöje hade han även den vita (numera gulsolkiga) medeltidskjortan på överkroppen. Detta är sannerligen en dag att minnas!

2000 vecka 32
Det talas mycket om detta år. Fyllepåsen som förstås inte visste att han var en Påse på den här tiden blev mycket intresserad av att ta kontakt med Påsen. Tillsammans med Kulpåsen och vår vän Matti gick vi fram till mannen på Effes. Det visade sig att han var vänlig och gärna drack öl i vårt sällskap. Sedan satt han dock fast. Det var otroligt svårt att bli av med honom. Matti blev han mycket förtjust i och det var också han som fick stå ut med mest tjat. Sent på kvällen träffar jag Påsen vid Vattenhålet. "Var är Matti?" frågar Påsen. Det var denna afton som ett av de två mest berömda Påsecitaten kom till.

1999 vecka 32
Från detta år berättas det om ett av de största misstagen. Pöspåsen och Fyllepåsen såg Påsen för andra året i rad. De fick för sig att han var en tidigare medlem av Poeta Magica eftersom han stod och såg längtande och trånande ut när han tittade på deras konsert genom gallret i ruinen.

1998 vecka 32
Första gången Fyllepåsen såg Påsen Det finns säkerligen andra som sett honom tidigare men detta är så långt vi kommit bakåt i tideräkningen, dvs år 6 FP (Före Påsarna).

 


Påsmannens odödliga citat:


"Tillber du liksom jag Mörkrets furste?"

(Fråga till Meyer 2002)


"Om det kommer fram en tjej till er som ni tycker är ful, kan ni inte presentera henne för mig?"
(Fråga till Fyllepåsen, Kulpåsen och Matti 2000)